Weekendje onthaasten

Zin om enkele dagen te onthaasten en te genieten van de pracht van de Morvan? Het kan!
Het weekend van 18 & 19 mei organiseer ik een wandelweekend vanuit Razou. Twee dagen neem ik jullie op sleeptouw langs de mooiste plekjes in het gebied en vertel jullie onderweg tal van verhalen.

Overnachten doe je in onze Chambres d’Hôtes ‘Le Moulin de Razou’, waar er elke ochtend in de molenaarswoning een lekker ontbijt wordt geserveerd. In de voormiddag bezoeken we met de mini-bus een aantal bezienswaardigheden, ’s middags picknicken we in de natuur en elke namiddag gaan we flink stappen in het indrukwekkende Morvanlandschap. Ikzelf gids jullie voor de volledige duur van het verblijf. Elke dag wordt één bepaald Morvan-thema belicht. Het wordt dus niet enkel gezond en sportief, maar ook leerrijk!
Er zijn trouwens maar 6 plaatsen voor dit pakket. Heel exclusief dus.

DATA:
17-19/05/2019
(kun je niet dat weekend dan kan dit arrangement ook op een andere datum worden georganiseerd indien jullie met minstens 4 personen zijn)

PROGRAMMA:

Vrijdag – Een klap van de molen…
16u00 tot 17u00 – inchecken
17u30 – Le Tour de Razou: Ik neem jullie al even kort op sleeptouw in en rond Razou. Ik vertel over de geschiedenis en werking van onze watermolen en toon nog een paar bijzonderheden in het dorpje.
19u30 – Pizzanight! In het nabijgelegen Brassy ligt de beste pizzeria van Frankrijk. Smullen!

Zaterdag – Tussen water & bos
8u30 – ontbijt
9u30 – vertrek excursie: vandaag staat water centraal. De Morvan is één van de natste streken van Frankrijk. Dat klinkt niet zo goed, maar zorgt er wel voor dat dit een prachtige groene streek is. Het water was en is er nog steeds van groot belang. Tijdens deze excursie ontdek je het hoe en waarom. We bezoek met de mini-bus de stuwmuren en -meren van Pannecière en Settons en wandelen langs de oude watermolen en waterval van Gouloux.
12u30 – picknick op de oevers van de Cure
13u30 – wandeling in de vallei van de Cure, we wandelen langs de oevers van deze indrukwekkende rivier. Deze tocht is puur natuur! (12 km)
18u00 – terug in Razou (de rest van de avond ben je vrij – dineren kan NIET in de molen – er zijn enkele resto’s op rij-afstand, ik suggereer en reserveer graag)

Zondag – À la guerre comme à la guerre
8u30 – ontbijt
9u30 – vertrek excursie: tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ook de Morvan vier jaar lang bezet door de Nazi’s. Al heel snel werd dit ontoegankelijke gebied een haard van verzet. Een verzet dat uiteindelijk leidde tot een bloedig einde…
Met de mini-bus bezoeken we een aantal plaatsen waar de oorlog lelijk huis hield. Dorpen als Dun-les-places of Montsauche kwamen gehavend uit de strijd, Miguel vertelt de verhalen.
12u00 – picknick op de oevers van de Chalaux
13u00 – wandeling richting Maquis Bernard, een schuiloord van één van de grootste verzetsgroepen in de regio. Deze keer gaan we diep de bossen in. Hier vinden we nog enkele restanten van het kamp van de verzetslieden, maar vooral een straf verhaal! (10 km)
17u00 – terug in Razou – tijd om terug naar huis te rijden… of kies de extra-nacht-optie! (zie verder)

PRIJS: 199 euro per persoon (reserveren kan enkel per 2)

EXTRA-NACHT-OPTIE:
blijf ook op zondagavond overnachten en bespaar je een late aankomst thuis op zondagavond (Morvan-Vlaanderen = min. 6u rijden!) = 35 euro pp. extra (incl. overnachting & ontbijt)

INBEGREPEN in de basisformule: 

  • 2 overnachtingen in Le Moulin de Razou (2-persoonskamer met eigen badkamer en dubbel bed)
  • 2 x ontbijt
  • 2 x picknick
  • pizzanight op vrijdag (incl. 1 pizza + 1 drankje naar keuze)
  • Namiddagwandeling met gids (Le Tour de Razou) op vrijdag
  • 2 volle dag excursies met mini-bus onder begeleiding van privégids

BELANGRIJK OM WETEN:

  • Naar Le Moulin de Razou komen van bij je thuis doe je zelf met eigen vervoer. Eens ter plaatse heb je in principe je auto quasi niet meer nodig (enkel voor diner op zaterdagavond). Miguel voert je overal rond met zijn mini-bus. Lekker gemakkelijk!
  • Dit arrangement is voor de geoefende stapper. De langste tocht is 12 kilometer en wandelen in de Morvan is best wat klimmen en dalen. Onderschat het niet!
  • Er is slechts plaats voor 6 personen (3 koppels) en je reservatie staat pas vast na betaling van een voorschot (betalingsgegevens krijg je na inschrijving).
  • Dit arrangement kan door ons geannuleerd worden (min. 2 weken voor datum) indien er niet voldoende inschrijvingen zijn. Het arrangement gaat door vanaf 4 deelnemers (2 koppels).

RESERVEREN:

Wil je deelnemen? Super! Stuur dan snel een mail naar miguel.bouttry@gmail.com. Binnen de 24u krijg je een reactie met extra praktische info.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s