cover op verhaal komen

 Op verhaal komen in de Westhoek is een alternatieve reisgids doorheen de Westhoek. Auteur Miguel Bouttry was er vijftien jaar professionele gids. Daarna trok hij naar de Franse Morvan op zoek naar nieuwe avonturen. Dit boek bundelt zijn favoriete Westhoekverhalen en brengt de lezer op vaak ongekende plaatsen. Het is een verzameling van de vertelsels die Miguel het vaakst en het liefst bracht. Sommige las hij, andere pikte hij onderweg op bij mensen uit de streek. Enkele werden nooit eerder gepubliceerd. De diversiteit is groot: er zijn legendes en waargebeurde feiten, maar ook verrassende weetjes en anekdotes. Er is niet meer dan twee minuten nodig om de tekst te lezen, wat zorgt voor een vlot gebruik onderweg. Met een klein ommetje in de buurt van de plaats waar het verhaal zich afspeelt, valt altijd nog net iets meer te ontdekken. 

Dit boek verscheen op 25 mei 2020 bij uitgeverij Bibliodroom en is te koop in de boekhandel of via alle online-kanalen.

KOPEN?

VOORSTELLING: Verliefd op de Westhoek
Vanaf het najaar van 2020 ga ik in Vlaanderen de boer op met mijn Westhoekvertellingen. Ik vertel de verhalen en anekdotes niet al gidsend zoals ik dat eerder deed, maar breng in een voorstelling van een uur mijn Westhoekverhaal op een podium. Aan de hand van een selectie uit de vertellingen uit Op verhaal komen in de Westhoek verkondig ik en plein public en zonder gêne mijn liefde voor de streek die me vormde. 

De voorstelling Verliefd op de Westhoek is vanaf nu te boeken. Data verschijnen binnenkort op de kalender.