Ooit was het kleine dorpje Chitry-Mont-Sabot, midden de Bourgogne, een welvarend wijndorp. Nu ligt het er verlaten bij en dreigen de laatste kleine wijngaarden helemaal te verdwijnen. Sinds begin 2021 doe ik een poging om deze rijke geschiedenis nieuw leven in te blazen en dit bijzondere erfgoed te redden voor het helemaal te laat is. Stap met me mee en ontdek dit bijzondere verhaal. Ik vertel jullie de bewogen wijngeschiedenis van de regio en we gaan naar mijn wijngaarden waar ik uitleg geef bij het project. Tenslotte neem ik je zelfs mee tot in mijn wijnkelder waar het product van de arbeid ligt te rijpen. Ontdek al wandelend in het wondermooie landschap rond Mont Sabot het verhaal van druif tot wijn.

Afstand: 5 km
Duur: 2u30 à 3u
Datum: Op afspraak
Locatie: Afspraak aan de parking van Mont Sabot
Kostprijs: 75 euro (groepsprijs – privégids)

Ontdek ook:
andere gidsbeurten in de Morvan