Gebaseerd op het boek DE KLAP werkten Miguel en Myrddin De Cauter een vertelconcert uit.

In 75 minuten wordt je ondergedompeld in het meeslepende verhaal van Pator en Vae. Miguel leest voor, Myrddin zorgt met zijn gitaren voor een pakkende soundtrack. Het geheel wordt gepresenteerd in een sobere en intieme setting die het verhaal enkel versterkt.

Meer info of boeking via miguel.bouttry@gmail.com of 0488 40 74 40.

Myrddin De Cauter is een fenomeen in de hedendaagse muziekwereld. Onder de vleugels van zijn vader leerde hij op jonge leeftijd klarinet spelen. Vanaf zijn 11de jaar legde hij een pad af langs jazz, gipsyswing maar ook klassieke muziek en vele andere stijlen, en vond een eigen persoonlijkheid op dit instrument.
Op zijn 14de ontdekte hij de rijkdom en originaliteit van de Flamencogitaar. Hij leerde de fundamenten van zijn vader en vertrok dan naar Spanje waar hij lessen volgde bij grootmeesters Manolo Sanlucar, Gerardo Núñez, Rafaël Riqueni en Enrique De Melchior. Myrddin bleek niet zomaar een flamencogitarist maar wel een uitzonderlijk talent dat zowel technische virtuositeit als een diep lyrisch beleven tot een geheel kon versmelten. Ondertussen nam Myrddin diverse cd’s op en bewees hij één van de protagonisten van de Belgische flamenco te zijn. Ook in Spanje weet men hem te appreciëren.Myrddin werkte samen met o.a. José Ligero, José Toral, Saidja ‘La Zambra’ Galo, Sofia Yero, Jef Neve, Gabriel Rios, Tomas De Smet, Karim Baggili, Familie De Cauter, Robbe Kieckens, Antonio Paz, Wannes Van de Velde, …

Miguel Bouttry is een gepassioneerd verteller en schrijver. Hij werkt sinds 2005 als beroepsgids/-verteller in de Westhoek, waar hij opgroeide. Met zijn organisatie Rent a Guide specialiseerde hij zich in het brengen van oorlogsverhalen op de slagvelden van WO1. De voorbije jaren was hij ook al te gast in diverse zalen en culturele centra om er als verteller het publiek te boeien.Ondertussen is Miguel een vaak gevraagde gast in allerlei media om duiding te geven betreffende de Westhoek en meer specifiek WO1. Zo was Miguel meermaals te zien in het succesvolle Eén-programma “Vlaanderen Vakantieland”, werkte hij mee aan tal van programma’s op de regionale zender Focus-WTV en gaf hij 8 afleveringen lang duiding bij het Ketnet/BBC-programma “Kleine Handen in een Grote Oorlog”. Ook diverse radiozenders en kranten doen vaak een beroep op Miguels kennis en vertelkracht.In 2015 won hij voor dit alles een prestigieuze toerismeprijs bij Westtoer. Met “Kleine Handen in een Grote Oorlog” werd hij genomineerd voor een Gouden K.In 2018 debuteert hij met zijn eerste novelle en hij trekt met dat verhaal langs het Vlaamse land in de vorm van een vertelconcert.

foto: No Pics Photography