DATA:
maandag 04/03/2019 t.e.m. vrijdag 08/03/2019 – (5 dagen/4 nachten) – VOLZET

In de Morvan verloor ik een paar jaar geleden mijn hart. Nog elke dag ben ik verbaasd over de schoonheid en rust die het gebied uitstraalt. Daarom wil ik dit dan ook heel graag met jullie delen en nodig je bij mij, in de watermolen, uit. We gaan enkele dagen samen op stap, ik toon jullie de adembenemendste plekjes en vertel jullie de strafste verhalen.

Overnachten doe je in Chambres d’Hôtes ‘Le Moulin de Razou’, waar er elke ochtend in de molenaarswoning een lekker ontbijt wordt geserveerd. In de voormiddag wordt met onze mini-bus een aantal bezienswaardigheden bezocht, ’s middags lunchen we in een lokale auberge en elke namiddag gaan we flink stappen in het winterse Morvanlandschap. Ikzelf gids jullie voor de volledige duur van het verblijf. Elke dag wordt één bepaald Morvan-thema belicht. Het wordt dus niet enkel gezond en sportief, maar ook leerrijk!
Er zijn trouwens maar 6 plaatsen voor dit pakket. Heel exclusief dus.

PROGRAMMA:

Maandag – Een klap van de molen…
14u00 tot 15u00 – inchecken
15u30 – Le Tour de Razou: we starten met een kleine wandeling van een uur rond het gehucht Razou. Ik vertel het verhaal van de watermolen en het gehucht Razou. De ideale opwarmer voor de komende dagen. (3 km)
17u00 – De Klap, vertelmoment: een uurtje vertel ik over mijn boek De Klap. Ik schreef het verhaal in de molen, geen betere plaats dus om te vertellen over het bijzondere verhaal en een aantal stukjes voor te lezen. Misschien herken je wel een paar zaken…
19u00 – Diner in de molen aansluitend bij het thema van de dag

Dinsdag – Asterix & Obelix
8u00 – ontbijt
9u00 – vertrek excursie: vandaag trekken we in het spoor van de Kelten & Romeinen. We gaan op zoek naar sporen van die verdwenen beschavingen. Een boeiende tocht door de geschiedenis!
10u00 – we rijden met de mini-bus naar de Romeinse stad Autun: het amfitheater, de tempel van Janus, de kathedraal, …
12u30 – lunch in lokale auberge (niet inbegrepen in de prijs)
14u00 – wandeling naar de top van Mont Beuvray, langs de vestingsmuur van de oude Keltische stad Bibracte op zoek naar sporen van de Galliërs. (7 km)
17u30 – vrije tijd in Razou
19u00 – Diner in de molen aansluitend bij het thema van de dag

Woensdag – Hoera! Het regent!
8u00 – ontbijt
9u00 – vertrek excursie: vandaag staat water centraal. De Morvan is één van de natste streken van Frankrijk. Dat klinkt niet zo goed, maar zorgt er wel voor dat dit een prachtige groene streek is. Het water was en is er nog steeds van groot belang. Tijdens deze excursie ontdek je het hoe en waarom.
10u00 – we bezoek met de mini-bus de stuwmuren en -meren van Pannecière en Settons en wandelen langs de oude watermolen en waterval van Gouloux.
12u30 – lunch in lokale auberge (niet inbegrepen in de prijs)
14u00 – wandeling in de vallei van de Cure, we wandelen langs de oevers van deze indrukwekkende rivier. Deze tocht is puur natuur! Meteen ook de langste van de week. (12 km)
17u30 – vrije tijd in Razou
19u00 – Diner in de molen aansluitend bij het thema van de dag

Donderdag – À la guerre comme à la guerre
8u00 – ontbijt
9u00 – vertrek excursie: tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ook de Morvan vier jaar lang bezet door de Nazi’s. Al heel snel werd dit ontoegankelijke gebied een haard van verzet. Een verzet dat uiteindelijk leidde tot een bloedig einde…
10u00 – met de mini-bus bezoeken we een aantal plaatsen waar de oorlog lelijk huis hield. Dorpen als Dun-les-places of Montsauche kwamen gehavend uit de strijd, Miguel vertelt de verhalen.
12u00 – lunch in lokale auberge (niet inbegrepen in de prijs)
14u00 – wandeling richting Maquis Bernard, een schuiloord van één van de grootste verzetsgroepen in de regio. Deze keer gaan we diep de bossen in. Hier vinden we nog enkele restanten van het kamp van de verzetslieden, maar vooral een straf verhaal! (10 km)
17u30 – vrije tijd in Razou
19u00 – Diner in de molen aansluitend bij het thema van de dag

Vrijdag – Au revoir et merci
9u00 – ontbijt (het mag al eens wat later op de laatste dag…)
Na het ontbijt tijd om uit te checken en afscheid te nemen. Au revoir et merci!

PRIJS: 369 euro per persoon (reserveren kan enkel per 2)

INBEGREPEN: 

 • 4 overnachting in Le Moulin de Razou (2-persoonskamer met eigen badkamer)
 • 4 x ontbijt
 • 4 x diner in Le Moulin de Razou (hoofdgerecht + dessert + wijn & water)
 • Namiddagwandeling met gids (Le Tour de Razou)
 • Vertelavond De Klap
 • 3 volle dag excursies met mini-bus onder begeleiding van privégids

BELANGRIJK OM WETEN:

 • Naar Le Moulin de Razou komen van bij je thuis doe je zelf met eigen vervoer. Eens ter plaatse heb je in principe je auto niet meer nodig. Miguel voert je overal rond met zijn mini-bus. Lekker gemakkelijk!
 • Dit arrangement is voor de geoefende stapper. De langste tocht is 12 kilometer en wandelen in de Morvan is best wat klimmen en dalen. Onderschat het niet!
 • In de winter kan het best koud en nat zijn in de Morvan, misschien gaat het zelfs sneeuwen. Voorzie dus stevige en waterdichte stapschoenen en aangepast regenkledij! Maar heel vaak in december schijnt ook de zon en dan is het er best aangenaam en zelfs warm.
 • Er is slechts plaats voor 6 personen (3 koppels) en je reservatie staat pas vast na betaling van een voorschot (betalingsgegevens krijg je na inschrijving).
 • Deze midweek kan enkel doorgang indien volzet.

RESERVEREN:

Wil je deelnemen? Super! Stuur dan snel een mail naar miguel.bouttry@gmail.com. Binnen de 24u krijg je een reactie met betalingsgegevens en verdere praktische afspraken.