Culinair genieten in Diksmuide

De middagpauze. Ik durf ze al eens over het hoofd zien. Het is vaak handiger om gewoon door te werken en vlug iets achter de kiezen te gooien tijdens dat werken. Geen goed idee eigenlijk, gezond evenmin.

Dat ik er vandaag wel eentje nam heeft vooral met mijn lief te maken. Of met haar collega’s. Zoals ik in een eerdere blog al zei, is ze rekwisiteur. En de voorbije vier maanden werkte ze keihard aan Les Témoins 2. De Canvas-kijker zal Les Témoins 1 misschien wel gezien hebben, een straffe politieserie uit Frankrijk.
Dat harde werken wordt gelukkig af en toe onderbroken voor een klein feestje en op één van die feestjes trakteerde mijn madame met Papegaei.

Papegaei?
Zoals brouwer Adam het zelf zegt: It’s a beer you muppet!
En niet zo maar een bier. Papegaei is een topper! Blond, hoppig, smaakvol, … Ik ben al jaren fan. En sinds kort een deel van de Franse filmwereld ook. De collega’s wilden dan ook voor het einde van de opnames nog wat flesjes godendrank op de kop tikken. Vandaar die middagpauze.

Papegaei wordt gebrouwen in Woesten, maar de brouwer huist in Diksmuide.
In het hart van het Westhoekstadje, in een prachtig herenhuis, kun je er elke zondag langs gaan om je eigen voorraad op te slaan. Bij mooi weer staat er zelfs een super leuk terrasje!

En dat terrasje, dat staat er deze zomer plots heel wat vaker. Je kunt er niet alleen een Papegaei degusteren, maar ook je maag vullen. En niet zomaar!
Pieter Clement houdt er deze zomer pop-up-restaurant. En dat is een feest, geloof me maar!

Pieter startte als jonge twintiger zijn eerste restaurant in Vleteren. Hij werd meteen tot één van de meest talentvolle chefs van zijn generatie gebrandmerkt. En terecht.
Later bouwde hij het gewezen volkscafé De Drie Ridders te Gijverinkhove om tot een culinaire tempel. Een etentje daar is tot op vandaag nog steeds mijn persoonlijk top-resto-moment.

Wat hem het meeste typeert en ook meteen doet uitblinken, is zijn eigenzinnigheid. Pieter doet wat hij wil. En hij doet dat goed.
Zo komt er dit najaar een gloednieuw project in Veurne.
Maar eerst pop-up dus!

Wat hij deze zomer in Diksmuide serveert is fantastisch. Grootmoeders keuken in een nieuw en fris jasje. Korte keten, lokaal, bio, puur en simpel zijn enkele van de kernwoorden. Dagelijks gaat hij op zoek bij lokale landbouwers of producenten naar de beste ingrediënten. En die serveert hij op zijn puurst.

Het tomaatje dat we als hapje kregen was krokant, vol smaak en fris.
De karnemelkstampers met garnalen waren niet enkel een smaakbom, maar ook nog eens heel mooi om naar te kijken.
En het vanille-ijs met frambozen tenslotte, blonk uit in eenvoud. Dit alles, met een fris glas Papegaei, maakte mijn korte middagpauze hemels.

En het strafste van al: de prijs. Voor pakweg 35 euro per persoon hadden we gegeten en gedronken.
Je zou gek moeten zijn om eerstweeks deze kans niet te grijpen.

Maar opgepast! Pieter serveert enkel bij mooi, zomers weer, op het Papegaei-terras. Reserveren kan niet. Hou dus zeker de Facebookpagina van Papegaei in de gaten en wees er als de kippen bij. Eind deze zomer is deze top kans voorbij…

Een gedachte over “Culinair genieten in Diksmuide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s