Kom je eens bij ons slapen?

Wie mijn persoonlijke facebook-pagina volgt die weet het al: groot nieuws!

Mijn lief en ik starten een chambres d’hôtes in Frankrijk. In Bourgondië, Parc du Morvan om specifiek te zijn. De gemeente heet Brassy, het gehucht Razou.

En in Razou, in een dal tussen bossen en velden, vlakbij de wild stromende rivier Le Chalaux, ligt een watermolen. Onze watermolen.
Vanaf het voorjaar van 2017 kun je er komen slapen.

Deze zomer werden we allebei verliefd op Parc du Morvan, het groene hart van Frankrijk. We passeerden er bijna per ongeluk. Bleven er enkele nachten slapen en vanaf toen was er geen weg terug. De rust, de schoonheid, de pure natuur en de honderden lagen geschiedenis. Al na enkele uren voelden we ons er thuis en meteen begonnen we te dromen…

Maar wij zijn niet echt dromers. Wij zijn eerder doeners. En omdat het zo goed voelde schoten we direct in actie! Meteen gingen we op zoek naar vastgoed en één van de eerste panden die we online zagen was Le Moulin de Razou. Een week later gingen we op bezoek en de beslissing viel quasi meteen.

Jackie droomt al langer van een B&B en ik zag al bij het eerste bezoek aan de streek de mogelijkheden om er te gaan gidsen. We wilden ook samen een nieuwe uitdaging. En liever nu, dan binnen pakweg tien jaar.

De komende maanden worden druk, dat is zeker. Want hoe gek ik ook van onze watermolen en de omgeving daar ben, mijn hart ligt nog altijd in de Westhoek. En daar zal het ook blijven.

Rent a Guide, mijn gidsenbedrijfje in Vlaanderen, groeit en bloeit. En terwijl Jackie en ik grootse plannen maken in Frankrijk, blijven mijn kompaan Kevin en ik timmeren aan nieuwe en boeiende tours In Flanders Fields en de rest van de grensstreek. Na nieuwjaar lanceren we een gloednieuw aanbod. Rent a Guide in de Westhoek wordt een nog sterker merk, met extra uitstraling en een vernieuwend aanbod.

Maar tegelijk krijgt Rent a Guide een nieuwe poot in het centrum van Frankrijk. Ik ga er terug naar mijn gidsroots: natuurwandelingen, kruidentochten en sportieve fietstochten zullen er op het programma staan. Maar wist je dat in de Morvan de kern van het Franse verzet lag tijdens WO2? Een tocht vol geschiedenis en oorlogsverhalen zal dus ook niet ontbreken.

Mijn toekomstige leven wordt er dus eentje van veel heen-en-weer reizen tussen Nieuwkerke en Razou. Het wordt een gepuzzel, georganiseerde chaos en leven aan 200 km per uur. Maar ik heb er zin in. Wij hebben er zin in. En ik weet nu al dat het het allemaal waard zal zijn.

Kom dus volgend jaar eens tot bij ons. Slaap in onze molen, stap met me mee door de overweldigende natuur en laat je helemaal inpakken door de rust en kalmte van het gebied. Geen uitlaatgassen, geen files, geen drukte, maar puur onthaasten.

Volg ons avontuur via facebook of surf naar onze website.
En uiteraard zal ik ook hier af en toe verhalen uit de Morvan neerschrijven…

2 gedachtes over “Kom je eens bij ons slapen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s