Mijn lief achterna… en werken

Eén van de redenen dat ik deze blog begin is mijn lief. Ik doe het zeker niet voor haar, ik doe het eerder door haar. En voor ik hier verhalen ga vertellen moet ik dat misschien eerst even duiden…

Mijn lief is anders.

Om te beginnen: ze is Frans. Geboren en getogen hier net over de grens, slechts enkele kilometers hier vandaan, maar toch een heel andere cultuur, een andere taal, andere gewoontes, gewoon anders. Vreemd toch die grenzen, zo onzichtbaar, maar toch zo aanwezig.

Ten tweede: ze is rekwisiteur. Rekwisiwat? Kort uitgelegd: ze zorgt dat alle voorwerpen op een set staan. Filmset, toneel, … Dat zorgt er voor dat ze heel veel reist en heel veel van huis is. Omdat ik haar graag zie en graag vaak zie, ben ik verplicht haar af en toe achterna te reizen. Het maakt mijn leven fijn. En boeiend. Ik kan low budget plekjes verkennen. Die uitstapjes zullen deze blog voeden…

Ik moet echter ook werken. Koken kost geld, weet je wel… Ik kan haar dus niet elke week achterna. Het is tijd stelen. Als ze op minder dan 3 à 4 uur reizen werkt en ik heb plots een paar gidsloze dagen, dan ga ik er voor.

Vaak vraagt mijn werk als gids voorbereiding, veel lezen. En soms is mijn werk ook schrijven. En dat kan ik eigenlijk overal. Ook dat zorgt er voor dat ik haar regelmatig achterna kan. Geen lange periodes, maar af en toe een paar dagen. En de broodnodige pauzes zijn dan onbetaalbaar: even vlug de onbekende stad in, een fikse wandeling in de natuur en ontdekken!

Zo zat ik de voorbije 3 weken regelmatig aan Cap Gris Nez. Een wondermooi stukje Franse kust en dat op slechts een flink uur rijden van mijn huisje. Ideaal. En zelfs mijn trouwe viervoeter Bas kon deze keer mee. Een topgebied voor de stappers, prachtige natuur, her en der brokken oorlogsgeschiedenis (Atlantikwall WO2) en als je buiten de weekends of vakantieperiodes gaat voel je je er even helemaal alleen op de wereld. Ga en ontdek!

Een gedachte over “Mijn lief achterna… en werken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s