En toen veranderde alles

De voorbije tien dagen waren me wat!
Het vergde vele maanden voorbereiding en hard werken, talloze slapeloze nachten, maar ik keek vooral heel hard uit naar dit alles.

De intense periode begon met een blog die ik op 26 augustus de wereld instuurde. Rent a Guide in de koelkast! De reacties kwamen in grote getale. Allen waren ze lief en bemoedigend. Dat deed deugd.

Omdat ik niet graag dingen half doe en grote beslissingen vaak ook grote acties vereisen zette ik een paar dagen later mijn huis te koop. Opnieuw werd ik overladen met sms’en, e-mails en telefoons. Het enthousiasme over mijn huisje bleek zo groot dat ik heel even twijfelde of ik het eigenlijk wel wou verkopen. Heel even maar. Het staat nog steeds te koop. Tel uw geld en kom dat zien!

Het grootste moment kwam een halve week later. Op zaterdag 1 september om 16u30 gooide ik mijn literair debuut de wereld in. In het geweldige Talbot House mocht ik DE KLAP tonen aan mijn familie, vrienden en andere fijne sympathisanten. Ook de pers was er. Onder andere Focus-WTV maakt een hele leuke reportage.
Het werd een zalig moment. Alleen jammer dat ik zo weinig tijd had om met al die fijne mensen een deftig praatje te slaan. Ik mocht vooral veel boeken signeren. Bijzonder!

Tijd om even op adem te komen of ergens op een roze wolk te gaan liggen was er niet.
Mijn website moest volledig gerestyled worden, mails moesten beantwoord, het nieuwe product moest in de markt gezet worden en ondertussen moest er ook nog gegidst worden. Tot december blijft dat immers mijn fulltime bezigheid.

Gelukkig slaagde ik er in om mijn agenda deze week vier dagen afspraakvrij te houden. Net genoeg om even de wagen in te springen en 500 km zuidwaarts naar Razou te rijden. De geweldige rust die ik hier vind hielp me om wat administratieve achterstand in te halen en rustig te beginnen aan BOEK 2. De eerste woorden staan op papier, het avontuur is begonnen. Ik kijk er ontzettend naar uit om de komende maanden vol passie het nieuwe verhaal dat al een tijd in mijn hoofd speelt uit te werken.

Net voor ik het blanco document, dat uiteindelijk BOEK 2 zal worden opende, kreeg ik het heuglijke nieuws dat ik op de auteurslijst van het Vlaams Fonds voor de Letteren kom te staan. Een leuke meevaller, want concreet betekent dit dat wie een auteurslezing met mij organiseert 100 euro subsidie krijgt. Fijn toch!
Een eerste auteurslezing is trouwens al meteen een feit. Op 21 september mag ik het Nederlandstalige publiek van de Morvan (en dat zijn er wel wat) vertellen over DE KLAP. Ik kijk er hard naar uit!

Maar het leukste aan dit alles zijn de eerste reactie van lezers die voorzichtig binnensijpelen. Het doet iets met me te weten dat ergens in een zetel, op een terras of misschien zelfs in bed, iemand het verhaal leest waar ik bijna een jaar lang over nadacht, mee worstelde en uiteindelijk beetje per beetje op papier zette. Het is nog boeiender om te horen hoe die lezer uiteindelijk DE KLAP ervaart en aanvoelt. Las jij het ook? Laat mij dan zeker je bevindingen weten!

Heb je het boek nog niet?
Dan kun je het kopen via bol.com, standaardboekhandel.be of door mij een mailtje te sturen, dan stuur ik zelfs een gesigneerd exemplaar op!
Eerstdaags ligt het boek ook fysiek in elke Standaard Boekhandel in West-Vlaanderen, maar je kunt het ondertussen ook al kopen in Talbot House, Albion Hotel en Ariane Hotel te Ieper, … of vraag ernaar bij je lokale boekenboer. Die zal het via Uitgeverij Bibliodroom snel kunnen bestellen.

Enkele sfeerbeelden van de boekvoorstelling:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s