De laatste tocht

Het is nu al een tijdje geleden dat ik het bericht de wereld instuurde dat we mijn kindje Rent a Guide even in slaapmodus zouden zetten.
De voorbije weken waren echter nog razend druk op de gewezen WO1-slagvelden rond Ieper. Bijna elke dag ging ik nog met groepen op stap. Veel tijd om na te denken over die nieuwe toekomst was er niet.

Gisteren was het plots zover: de laatste tocht. ’t Is te zeggen… niet voor eeuwig en altijd natuurlijk. Er komen zeker nog gidsbeurten. In de Westhoek, in de Morvan, misschien elders. Maar hoe dan ook minder intens, minder vaak. Minder omdat het moet vooral. Maar toch voelde het een beetje als afsluiten.
Die afsluiter was best een leuke. Eén van de eerste tochten die ik onder de vlag van Rent a Guide ontwikkelde: een wandeling door de Ter Yde-duinen bij Oostduinkerke. Ik mocht met een school op stap die deze week trouwens voor het zesde jaar op rij met Rent a Guide door de Westhoek trok. Mooi om met hen te eindigen.

Meteen na de wandeling reed ik naar Razou.
Want hier ligt mijn toekomst. Denk ik.
Dat lees je goed: denk ik.
Zoals ik hierboven al schreef was er tussen het communiceren van deze nieuwe stap en vandaag helemaal geen tijd om nieuwe plannen te smeden of er zelfs maar over na te denken. Ik weet dus helemaal niet hoe mijn toekomst er concreet zal uitzien. Ik heb een aantal denkpistes, een aantal dromen. Wat kan of haalbaar is moet de komende maanden blijken.

De eerstvolgende dagen zal ik vooral een beetje rusten en genieten. De ideeën die in mijn hoofd zitten langzaam de tijd geven om te rijpen. Ik ga wandelen, hout stapelen, boeken lezen, schrijven, vrienden opzoeken, … Dat is het programma tot volgend weekend.

En de rest dan? Weet ik dan helemaal nog niets? Toch wel… Ik zet het voor jullie al even op een rijtje:

  1. Ik weet dat ik mijn dromen in de Morvan wil waarmaken. Ik ben hier nu ongeveer 24u terug en het overvalt me opnieuw: wat is dit een zalige plek! Hier moet het gebeuren!
  2. Ik wil blijven vertellen: gidsen, vertelavonden, voorleesmomenten, bloggen, verhalen en boeken schrijven, … ik heb heel wat wilde ambities rond het ruime vertelgebeuren.
  3. Ik zal nog heel regelmatig naar mijn geliefde Westhoek terugkeren. Ook daar heb ik nog vertelplannen. Les Flamands, jullie zijn nog niet van mijn af!
  4. Ik ga voor meer kwaliteit. Levenskwaliteit. Minder stress, gezonder, ecologischer, minimalistischer, trager, bewuster, meer goesting.

En dat laatste is het belangrijkste. Ik weet zeker dat ik levenskwaliteit wil. Die eerste drie puntjes zullen me daar bij helpen.
De andere stappen en plannen zal ik jullie de komende tijd beetje per beetje meegeven. Ik ben van plan om jullie via deze blog mee te laten volgen hoe ik mijn dromen verwezenlijk. Met vallen en opstaan. En heel waarschijnlijk zullen die hier en daar worden bijgesteld.
Als start beloof ik jullie alvast om hier veel meer te schrijven. Ik hoop dat jullie gretig en massaal meelezen.

Hoe dan ook: ik heb er heel veel zin in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s