Schrijfplek

Dat ik veel ga schrijven. Ja, dat is het toekomstplan.
Dat ik dat in de Morvan wil doen. Ja, dat is de plek.

De perfecte schrijflocatie daar die heb ik helaas nog niet.
Als ik enkele dagen alleen in de molen ben dan kan ik er schrijven naar hartelust. Ik ben hier ook vaak alleen. Tot zover alles onder controle.
Er zijn echter periodes waarbij ik hier niet alleen ben, dan is mijn huisgenoot er. Die is uiterst aanwezig en vraagt dan ook best wat aandacht. Extreem veel aandacht zelfs. Aandacht die ik dan eigenlijk niet kan geven maar ten volle nodig heb tijdens het werkproces. En dan loop het helemaal fout.

Ik heb hier dus een werkplaats nodig. Waarheen ik even kan vluchten als ik me wil focussen. Een plaats waar niemand me stoort en waar het aangenaam zitten is. Want aangenaam helpt me sterk in mijn creativiteit. 
Mijn toekomstplan is dan ook om hier een afgelegen terreintje aan te schaffen en daar een Tiny House op te plaatsen. Het ideale schrijversnest moet dat worden. Maar meer daarover later. Dat grote plan is trouwens nog niet meteen uitvoerbaar. Ik moet eerst mijn stek in België verkopen. ‘First things first’ dus.

Ondertussen wil ik wel in alle rust aan mijn ‘boek 2’ werken, maar met dat gekwebbel in huis lukt dat dus niet. Aangezien dat ideale schrijversnest er de eerste maanden nog niet zal zijn, zit ik met een probleem.
En dan komt plots de oplossing uit de lucht gevallen!
Twee maanden geleden mocht ik in de Morvan een auteurslezing houden. Eén van de aanwezigen was een fijne Nederlandse dame met wie ik achteraf nog even bleef napraten. Zij en haar man hadden in de buurt ook een oude molen. De oude molenaarswoning gebruiken ze nu als vakantiewoning. De dame liet tijdens ons gesprek vallen dat het wel eens een ideale schrijversresidentie kon zijn.

Vorige week kreeg ik een e-mail van haar waarin ze me uitnodigde op de koffie en dan kon ik meteen eens kijken of hun molenaarswoning me aansprak als schrijfhok. Uiteraard ging ik met veel plezier in op die invitatie.
Vanmiddag reed ik er naartoe. Het is een magische plek. Op een kwartier rijden van ons huis, diep weggestopt in een groen dal en op het einde van een zeer lange onverharde weg. Een rustiger plek is moeilijk te vinden, zelfs in de Morvan!
Daarnaast is de molenaarswoning super gezellig en leek ook de al even Nederlandse man van de Nederlandse dame een uiterst aangename mens. Naast de kop koffie kreeg ik een zeer leuk gesprek. En hun aanbod bleef geldig: als ik nood heb aan rust en zij geen gasten hebben mag ik hun molenaarswoning inpalmen om na te denken, te lezen, te schrijven en zelfs te slapen mocht dat nodig zijn.
Ik kijk er al naar uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s