Voorjaarswandelingen 2019

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Maar ook tijd om dingen af te sluiten.
1 januari 2019 is vooral het einde van Rent a Guide.
Of toch niet helemaal?

Het gidsencollectief Rent a Guide is niet meer. Het wijzende mannetje dat bijna 10 jaar lang het logo vormde is verdwenen. Ikzelf zal echter af en toe blijven gidsen. Uiteraard in de Morvan waar nu mijn vaste stek is, maar ik keer ook regelmatig terug naar de Westhoek.

Dit voorjaar haal ik op 6 zondagvoormiddagen een aantal Rent a Guide-klassiekers van onder het stof. Sommige ontwikkelde ik 10 jaar terug, andere zijn wat frisser. Stap je mee?

Inschrijven is aan te raden want de plaatsen zijn beperkt.

ZO 16/06 – Over Blauwers & Kommiezen 
Tijdens deze plattelandswandeling flirten we met de grens. We gaan zelfs heel even over de Schreve. Laat je verwonderen door verhalen over smokkelaars, douaniers en andere grensbijzonderheden. 
4,5 km – max. 2u00 – douanehuisje Oost-Cappel

ZO 20/01 – Winterse Moerenwandeling – AFGELOPEN
Vanuit het immer rustige dorpje Houtem stappen we richting de immense vlakte van De Moeren. Miguel vertelt onderweg tal van Winterse verhalen. Onder andere De Moerduivels en de Eerste Wereldoorlog passeren de revue. En wie kent Clem Schouwenaars nog? Een gure winterwandeling met hartverwarmende verhalen.
6 km – max. 2u30 – Fort Houtem

ZO 17/02 – Berg vol geheimen – AFGELOPEN
Het hoogste punt van Heuvelland en de wijde omgeving is de Kemmelberg. Naast enkele indrukwekkende vergezichten krijg je tijdens deze flinke wandeling ook enkele bijzondere verhalen te horen. Stap per stap geeft de Kemmelberg zijn geheimen prijs. Stap je mee met verteller Miguel?

4,5 km – max. 2u00 – Kiosk Dries Kemmel

ZO 24/03 – Voorbij de heuvels – AFGELOPEN
Kemmelberg, Rodeberg, Zwarteberg, … we kennen ze allemaal, maar voorbij deze heuvels ligt een minder gekend maar minstens even mooi stukje Heuvelland. Vlak tegen de Franse grens ontdekken we verhalen over hippe Kelten, strijdvaardige Geuzen, ongehoorzame soldaten en een onfortuinlijke coureur. 

7 km – max. 2u30 – Ingang kerk Nieuwkerke

ZO 05/05 – Terug naar de hel van MerkemAFGELOPEN
De eeuwherdenking van de Eerste Wereldoorlog zit er ondertussen op, maar Miguel neemt je nog eens mee over één van de minst gekende slagvelden van die strijd: Merkem. De relicten zijn er uiterst zeldzaam, de straffe verhalen zijn er in overvloed. Zouaven, vluchtelingen en de Merkemse koster spelen de hoofdrollen.
6 km – max. 2u30 – ingang kerk Merkem

8 euro per persoon – indien je aan alle wandelingen deelneemt is de laatste gratis!
Start telkens om 10u00.
Inschrijven of meer info via miguel.bouttry@gmail.com

2 gedachtes over “Voorjaarswandelingen 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s