VLOG #4 – De Morvan

Zoals sommigen onder jullie misschien al weten pendel ik sinds de zomer van 2016 tussen de Westhoek in Vlaanderen en de Morvan in Frankrijk. Maar vanaf 2019 is het grote plan om veel meer tijd in Frankrijk door te brengen en iets minder in België.

Tijd dus om een vlog aan de Morvan te wijden!
Voor wie nog nooit over de Morvan hoorde: een snelcursus hieronder!

De Morvan is een regionaal natuurpark in het hart van Bourgondië. Het ligt vrij centraal in Frankrijk, ongeveer halfweg tussen Parijs en Lyon en op een goeie 500 kilometer rijden van de Westhoek.
Het is een heuvelachtig gebied met toppen tot boven de 900 meter en kenmerkt zich vooral door de vele bossen, wilde rivieren en grote meren.
De voorbije eeuw kende het gebied een enorme bevolkingsafname die nog altijd bezig is. Het aantal inwoners daalde in 100 jaar van 140 000 naar minder dan 40 000 op vandaag. De hoofdreden is werkloosheid. De granieten bodem is extreem onvruchtbaar en de houtindustrie is spectaculair ingestort.
Het goede nieuws is dat deze dunbevolkte streek nu een topbestemming is voor mensen die houden van rust en natuur! De favoriete regio van vele sportieve fietsers en wandelaars. De natuur en het landschap zijn bij momenten overweldigend.

Sinds 2017 baten wij er onze B&B uit: Le Moulin de Razou. Als gids neem ik je mee op sleeptouw en we ontwikkelden een paar leuke arrangementen. Er is trouwens nog steeds plaats voor de winterse wandelmidweek in de krokusvakantie! Schrijf je snel in.

Dit en veel meer vind je in mijn vlog van deze week.

Wil je nog meer weten over onze avonturen in de Morvan? Lees dan zeker eens onderstaande blogs (in chronologische volgorde):

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s