10 top-Instagram-plekjes langs de Schreve

Zomervakantie! Dat is voor velen op reis gaan. En liefst ver. Maar dat hoeft niet altijd. Ook vlakbij zijn er nog heel wat parels te ontdekken.

Ik bladerde even door mijn 4 jaar Instagram-historiek en selecteerde uit de bijna 900 kiekjes, 10 foto’s die ik de voorbije jaren nam op topplekjes langs de Schreve. Vooral aan de Belgische kant, maar ook net de grens over.
Ben je in verlof? Of komt het verlof er nog aan? Dan weet je meteen wat te doen: ga ze zoeken en geniet!

Heb jij ook een mooie foto op één van die plaats? Deel ze gerust op mijn facebookpagina! Of laat me in een reactie weten wat jouw topplekje langs de Schreve is.

Hier zijn ze dan! Mijn top 10 Instagram-plekjes in de Westhoek:

10. Picon drinken in een grenscafé – Deze foto nam ik in “La Frontière Belge” vlakbij Watou, maar er zijn nog een paar grenscafés die zeker een bezoek waard zijn! Drink er het typische grensdrankje Picon en sla er een praatje met een grensbewoner. Boeiend!

Schermafbeelding 2016-07-28 om 16.42.27

9. Net niet over de Schreve via het Dode IJzerwandelpad – Vanuit Roesbrugge kun je een prachtige wandeling maken langs de grens. Puur natuur en in de voetsporen van de smokkelaars. Doe het op valavond. De zonsondergang is fantastisch!

Schermafbeelding 2016-07-28 om 16.42.11

8. Stil zijn in de Komgronden – Vanuit het dorpje Lampernisse kun je stappen door één van de oudste landschappen van de Westhoek. Het stiltegebied bevat nog tal van getuigen uit de donkere Middeleeuwen…

Schermafbeelding 2016-07-28 om 16.43.54

7. De grens zoeken – De grens is heel aanwezig maar onzichtbaar. Zou je denken… Hier en daar vind je nog grenspalen. Sommigen uit de 19e eeuw, maar ook enkele hele oude uit de Oostenrijkse periode. Deze fotografeerde ik ergens tussen Nieuwkerke, Ploegsteert en Nieppe.

Schermafbeelding 2016-07-28 om 16.46.40

6. Stappen door de IJzervallei – Vanuit Stavele of Beveren-IJzer kun je mooie wandeling maken langs de IJzer. Volg het jaagpad en geniet van het zicht op de vele kerktorens in de buurt en wie weet draaien de wieken van de Brouckmolen.

Schermafbeelding 2016-07-28 om 16.50.21

5. Uitwaaien in De Moeren – dit laag gelegen stuk polder bij Veurne, is de perfect oplossing voor een snikhete dag. Er waait altijd een briesje en fietsen is er een openbaring. Zowel langs de Franse als langs de Belgische kant is de gigantische vlakte een oase van rust.

Schermafbeelding 2016-07-28 om 16.43.20

4. Uit het dal klauteren in Sint-Jans-Cappel – Aan de voet van Le Mont Noir ligt het dorpje Sint-Jans-Cappel. Je kunt van aan de kerk prachtige wandelingen maken in het heuvelachtige landschap. Doe deze tocht in alle vroegte en je voelt je helemaal alleen op de wereld!

Schermafbeelding 2016-07-28 om 18.00.30

3. Rust vinden in het Westhoekreservaat – Op een steenworp van het drukke strand van De Panne kun je volledig tot rust komen in het Westhoekreservaat. Dit prachtige en uitgestrekte duinengebied bezorgt je kilometers wandelplezier tot tegen de Franse grens. Zoek een hoge duin met uitkijkplatform en geniet van zicht op zee.

Schermafbeelding 2016-07-28 om 16.41.06

2. Fluistervaren op de Blankaart – Net buiten het dorp Woumen, ligt dit prachtig natuurgebied met vijver. Tussen de rietkragen kun je door moerasvelden stappen en genieten van unieke fauna en flora. Een vaartochtje met de fluisterboot is een absolute aanrader!

Schermafbeelding 2016-07-28 om 16.52.03

1. Ver kijken van op de Lettenberg – in de schaduw van de Kemmelberg ligt de iets minder hoge en onbekende Lettenberg. Vanuit het centrum van Kemmel sta je in 15 minuutjes stappen op de top. Het laatste stuk is vrij stijl, maar het panorama is indrukwekkend! Bij helder weer zie je onder andere de IJzertoren, de heuvelrug van Passendale, de torens van Ieper, etc…

Schermafbeelding 2016-07-28 om 16.40.29

5 gedachtes over “10 top-Instagram-plekjes langs de Schreve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s